Michael van der Zwet FiFa King

Vrijdag 19 januari 2018

Fifa toernooi 2018
Na maanden van trainen was het zaterdag 13 januari eindelijk zo ver, het fifa toernooi. Wie zou zich tot fifa king van Roelofarendsveen en oude wetering kronen? Om 10 uur s ’ochtends stonden 29 jongens en 3 meisjes klaar om de titel te pakken bij de categorie 11 jaar of jonger. Er waren 8 poules van 4 waarvan de beste 2 doorgingen. Na de achtse finales, kwartfinale en halve finale stonden Joeri van der Meer en Sander Langhout in de finale. Daar won Joeri van Sander en kroonde hij zich tot fifa king.

Na een leuke en spannende eerste 3 uur begonnen om half 2 de tweede groep in de categorie 12-15 jaar. Hier waren 21 jongens die tot het gaatje gingen om fifa king te worden. Na een paar hele spannende wedstrijden stonden in de finale Kris Krogt en Sven de Groot. Kris won van Sven en zo werd hij ook fifa king.

En de laatste groep 16 jaar en ouder begon om 5 uur. Bij deze groep hadden we 20 inschrijvingen, dus werden er 4 poules van 5 gemaakt. De beste skills en tricks werden getoond om door de poule fase heen te komen. Na de poule fase waren gelijk de kwartfinales waar heel verrassend de fifa king van 2017 (Rutger Opdam) verloor en er dus uitlag. Uiteindelijk hadden we nog 2 fifa pro’s in de finale staan, Michael van der Zwet vs Paco Romero Fuster. Het was Bayer München tegen PSG, na een intense 90 minuten met een stand van 2-2 gingen we verlengen. Na de verlening stond het nog steeds 2-2 en werd het dus penalty’s waar Michael toch beter in was dan Paco en dus fifa king van 2018 is geworden.
Al met al was het een leuke, spannende maar vooral geslaagde dag op WVC.