Nuttig oefenpotje vrouwen 1

Maandag 29 januari 2018

DUNO vr. 1 – WVC vr. 1.

WVC vr.1 oefent in de hofstad.
De laatste oefenwedstrijd voor dat volgende week de competitie weer los barst voor ons. Dus het is belangrijk om het ritme weer tijdig te vinden, en vandaag was 2e  klasser Duno in Den Haag onze tegenstander. Nog niet compleet, Isabelle van Hofwegen raakte donderdag op de training geblesseerd en kon helaas niet mee doen, Marinka van Scheppingen en Ivana Gornakov waren afwezig i.v.m. werk. Ook Nina Hoogenboom en Dian Huigsloot waren niet okselfris dus de aanvulling van Mirjam (VR2) en Fleur (MO19) was meer dan welkom. ook Marin van Heiningen is er weer bij maar die heeft zelf al afgedwongen dat ze ondertussen al een vaste kracht voor VR1 is geworden. Deze meiden lieten vandaag een prima indruk achter en zijn een welkome aanvulling op onze selectie.
We begonnen de wedstrijd goed, de tegenstander had moeite met onze manier van spelen en zeker in de beginfase over onze rechterkant produceerde we een aantal voorzetten die een doelpunt hadden verdiend, maar de scherpte bij onze spits was er, na voor het eerst sinds een week of 10, weer te spelen nog niet anders was de score voor Duno waarschijnlijk al onoverbrugbaar geweest.
Hierna knokte Duno zich langzaam aan terug in de wedstrijd en de spitsen ontsnapte een paar keer aan de aandacht van onze verdedigers, maar paal, lat en keepster Anne Kameraat wisten een aantal keer een tegendoelpunt te voorkomen. De wedstrijd was nu langzaam aan in evenwicht gekomen en beide teams streden sportief voor een goal. Er was 1 smetje want die overtreding op Esmee Schrama ging nergens over en paste ook (op dat moment) niet in het beeld van de wedstrijd. We kregen nog 1 goede kans, ditmaal was het een voorzet van links maar ook nu geen goal. En aangezien ook Duno de weg tussen de palen niet wist te vinden lijken we met een 0-0 de rust in te gaan...Maar nog 1x ontsnapte de rappe spits van Duno en via de kluts met keepster Anne Kameraat krijgt ze de bal toch mee en weet de bal in het lege doel te schieten en zo 1-0. Even later aan de andere kant een overtreding en Kelly neemt de vrije trap snel en speelt de bal op de diep gaande Nina Hoogenboom (die zelfs zonder bril de vrije ruimte goed had gezien) , De verdediging van Duno is verrast en Nina schiet de bal binnen en zo gaan we met een 1-1 de rust in.
De 2e helft op meerdere fronten een heel ander verhaal. Oefenwedstrijden zijn er om onder andere je scherpte weer terug te krijgen. Waar dus onze spits in de eerste helft de mooiste kansen miste was de eerste voorzet van Esmee Schrama in de 2e helft wel raak en zo had Kelly v/d Tang haar doelpuntje weer te pakken. Waar Duno in de 1e helft maar kort van haar voorsprong kon genieten, was ook dit nu andersom, want binnen een paar minuten wist Duno de score weer gelijk te trekken 2-2. Hierna trok Duno het spel steeds meer naar zich toe, met veel strijd en er kwamen meer overtredingen en in de Hofstad verwacht je wat hoffelijkheid maar wat onze aanvoerder werd aangedaan had niets met hoffelijkheid te maken, daar kan men eigenlijk alleen met de rode wimpel naar zwaaien maar deze was blijkbaar niet meegenomen.
Beide teams wilde duidelijk niet verliezen en deden er alles aan, 1 speelster van Duno liep bijna de reclameborden uit de omhanging (en raakte gelukkig niet te geblesseerd) om maar aan te geven dat er niets werd weggegeven en zo bereikte beide teams de 90 minuten met een 2-2 stand, maar net zoals in de 1e helft zat het venijn in de staart...Duno maakte in de opbouw een fout en daar was onze El Buitre, de hele wedstrijd weinig gezien, maar loerend op haar kansje, en daar sloeg ze dodelijk toe met een boogballetje over de keepster en zo lijken we toch aan het langste eind te trekken. Helaas wederom niet, waar in de eerste seizoenshelft ons doel vaak een Fort Knox was, was het nu blijkbaar open dag in Fort Knox want de laatste vrije trap van Duno kon een speelster van Duno frank en vrij binnen tikken en zo eindigen we met een 3-3 stand.
Zeker de eerste helft was het een nuttig oefenpotje en hopelijk een goede stap naar de wedstrijd van volgende week bij Purmerland. We bedanken Duno nog voor de gastvrijheid en de brood en soep ! Onze competitie had nog een inhaalwedstrijd Winkel wist thuis Overbos te verslaan met 1-0 en staat nu samen met de Kennemers weer op de 1e plaats.