Vrouwen 1 wint met 1-3

Maandag 27 november 2017

Medemblik vr. 1 – WVC vr. 1.
WVC vr.1, 3 punten made in Blik
De voortekenen voor de uitwedstrijd in Medemblik waren niet gunstig, onderweg, regen, regen en nog eens regen en redelijk wat wind. Een selectie waarin Bente Wesselman en Marinka van Scheppingen ontbraken door blessures, Britt Klein afwezig en Ivana Gurnakov dachten we afgelopen vrijdag op tv te zien, toen de Slowaakse selectie het tegen het NL vrouwenteam opnam. Hebben we dan toch een international in onze selectie of was het toeval dat ze Slowaaks is en deze weken in Slowakije is ? Het was dus zeker achterin flink puzzelen en Marin van Heiningen uit vrouwen 2 werd opgetrommeld om ons aan te vullen Dan is Medemblik ook nog eens de ploeg die al haar punten thuis haalt, er alles heeft gewonnen en afgelopen week er al meer scoorde in 1 wedstrijd dan wij tot nu toe het hele seizoen hebben gedaan.
De wedstrijd begon goed, het weer knapte op, het zonnetje kwam er zelfs bij, dat was vast een voorteken minder. Binnen een paar minuten werd het al duidelijk waarom Medemblik tot dan toe de meest scorende ploeg is, er was voor de thuisploeg duidelijk maar 1 weg, massaal vooruit richting doel tegenstander, de druk er op en proberen de tegenstander af te jagen. Hierdoor kan je als ploeg worden overbluft, maar we hadden al snel door dat ze wel heel erg veel ruimte achterin weggaven en volop risico namen. Dat we binnen 5 minuten al niet hadden gescoord uit de tegenstoot lag meer aan onze afwerking dan wat dan ook.
Gelukkig was voorteken 2 ook snel weg, na 6 minuten brak Esmee Schrama op rechts door en haar voorzet werd door Mariska van Berkel binnen geschoten en zo zaten we al op rozen. De thuisclub bleef volharden in vol gas vooruit voetballen en onbekommerd zijn over de rest verdediging. We hadden alle mogelijkheden om onze score te kunnen verdubbelen omdat wij veel gevaarlijker waren in de tegenstoot. Toch kreeg Medemblik 2 grote kansen, een cornerbal die goed werd ingekopt , maar waarbij Anne Kammeraat werkelijk schitterend pareerde, dit deed ze ook op een knal van afstand die in de bovenhoek dreigde te verdwijnen.
De wedstrijd tegen Winkel ligt ons nog vers in het geheugen, waarbij we de 1e helft ook zoveel kansen in de tegenstoot kregen maar toen ook maar 1x de trekker overhaalde en toen de 2e helft van een koude kermis thuis kwamen. Gelukkig hebben we er van geleerd en met wat hulp van de vriendelijke thuisclub, werd een cornerbal van Renee van Veen (goed geluisterd naar de tip van Ernst van Berkel, varieer eens in de cornerbal ) in eigen doel gewerkt (maar we tellen hem voor Renee). Er kwamen nog wat kansen maar met een 0-2 gingen we de rust in, zou dit ditmaal genoeg zijn ?
Wat is het dan lekker dat je gelijk in de 2e helft de voorsprong kan uitbreiden, de sterk spelende Mariska van Berkel onderschepte de bal in de opbouw van Medemblik en schoot de bal over de keepster in het doel en zo was het 0-3. Toch kwam er in de 2e helft niet uit wat we in gedachte hadden. Met het inbrengen van de snelle Andrea  Hogenboom voor de geblesseerde Kelly v/d Tang dachten we de ruimtes voorin nog beter te kunnen benutten, maar Medemblik hield nu meer speelsters achter de bal en speelde geen carte blanche meer zoals in de 1e helft.
Tevens kiezen we er in het veld voor om wat in te zakken en de voorsprong te gaan verdedigen. Medemblik nam hier dankbaar gebruik van en ging eigenlijk steeds beter combineren en wij moesten er meer en meer achteraan. Toch deden we het verdedigend goed, Anne v/d Meer, Nienke Bakker, Dian Huigsloot en Renee van Veen gaven geen krimp, Nina Hoogenboom, Esmee Schrama, Isabelle van Hofwegen en Anna Spruit verstoorde de aanvallen veelvuldig waardoor er voor Medemblik bijna geen doorkomen aan was. Een compliment aan de thuisclub dat ze er toch voor bleven gaan en vonden zo hier en daar op een gegeven moment wat gaatjes om op doel te kunnen schieten, dus werd het tijd om Marin van Heiningen te brengen voor Dian Huigsloot om de gaatjes zo weer dicht te metselen, een taak die je aan Marin wel over kan laten.
Als op slag van tijd bij een counter Esmee Schrama net wat te kort komt om de bal goed af te werken, lijken we met een 0-3 naar huis te gaan, maar aangezien onze concentratie wat weg ebde krijgt de thuisclub nog de ruimte waar ze al heel de 2e helft naar op zoek zijn en wisten hier gelijk van te profiteren en schoten de bal fraai achter de ditmaal kansloze Anne Kammeraat. De ere treffer had Medemblik wel verdiend gezien het feit dat ze de hele 2e helft niet hebben opgegeven en er (fair) voor bleven gaan. Zo gaan we met een 1-3 overwinning terug naar Oude Wetering.
Volgende week thuis tegen 't Goy, kijken of er dan weer 3 punten gehaald kunnen worden.
In de Poule: Koploper Winkel kwam niet in actie tegen Overbos i.v.m. het onbespeelbare veld. Nummer 2 en 3 deden wat er van ze werd verwacht. Velsen won de derby der meest scorende spitsen van deze klasse door Limmen met 5-3 te verslaan. De Kennemers won op bezoek bij 't Goy met 1-5 en gaat samen met Velsen nu aan kop. Winkel op 1 punt en uiteraard met nog een wedstrijd in de hand dus. Hillegom speelde voor de 3e keer op een rij 0-0, nu was KFC de tegenstander. Floreant heeft de weg omhoog gevonden, na de stunt op Winkel werd er deze week met 0-2 gewonnen van het stugge Purmerland en stijgt zo flink op de ranglijst.