• Corona regels leden en bezoekers

• Naar aanleiding van de persconferentie van de regering, d.d. 28-9-2020 zijn vertegenwoordigers van de (jeugd)besturen van DOSR en WVC bij elkaar geweest. Besloten is tot de volgende maatregelen welke in ieder geval gelden tot 20 oktober 2020:

ALGEMEEN

• Volg de algemene richtlijnen van het RIVM. Voel je je verkouden of hoest je blijf thuis. Iemand uit je huishouden verkouden of met Corona, blijf thuis.
    • Was je handen goed en veel en blijf 1,5m uit elkaar (>18 jaar).
    • Kom je uit een land waar het RIVM code oranje of rood voor afgeeft wordt je geacht minimaal 10 dagen in thuisquarantaine te gaan en in alle gevallen NIET naar onze club te komen.

KANTINES / KLEEDKAMERS

• De kantines en kleedkamers van beide clubs zijn voor 3 weken gesloten.
    • Trainingen en wedstrijden gaan gewoon door, spelers en speelsters komen in sportkleding naar de clubs en gaan na de training en de wedstrijden direct van het complex af.
    • Alleen trainers / begeleiders mogen tijdens de trainingen / wedstrijden de gang naar de kleedkamers in om spullen te pakken of neer te zetten.

TRAININGEN

• Iedereen kleed zich zoveel mogelijk thuis om.
    • Na de training kan er NIET gedoucht worden.
    • Neem een eigen bidon mee.
    • Blijf thuis als je verkouden of grieperig bent.
    • Laat tijdig weten dat je deelneemt aan de sportactiviteit.

WEDSTRIJDEN & TOESCHOUWERS

• Er worden tijdens de trainingen en de wedstrijden geen toeschouwers meer toegelaten op ons complex. Alleen spelers, speelsters, trainers en begeleiders zijn welkom. Blijf dus weg! Breng onze clubs niet in de problemen.
    • Kom zo laat mogelijk naar het sportpark, neem eigen bidons mee.
    • Geen high fives of handen schudden bij doelpunten of na afloop van de wedstrijd.
    • Ook in de dug-out moeten volwassenen op 1,5 m afstand zitten of ga buiten de dug-out staan.
    • Voor de jongste jeugd is wegbrengen en ophalen bij het hek toegestaan. Trainers vangen de jongste jeugd op.
    • Voor uitwedstrijden geldt; ouders die rijden worden gezien als begeleiders en zijn dus als toeschouwer welkom. Wel roepen we een ieder op niet massaal te gaan rijden, spreek het goed af en beperk dus het aantal toeschouwers!
    • Voor vervoer naar uitwedstijden geldt dat indien niet leden van één gezin in en auto zitten het gebruik van mondkapjes verplicht is.

POSITIEF GETEST

Voor het geval iemand positief getest wordt:

• Voor de jeugd geldt, direct melden bij de leider / trainer. Deze geeft dit door aan de betrokken coördinator die vervolgens de KNVB-richtlijnen gaat volgen.
    • Voor de senioren dames en heren selecties: melden bij de hoofdtrainer, deze geeft het door aan de TC, die vervolgens de KNVB-richtlijnen gaan volgen.
    • Voor de overige senioren zaterdag en zondag melden bij de aanvoerder, deze geeft het door aan de TC, die vervolgens de KNVB-richtlijnen gaan volgen

Zowel de geteste persoon als de huisgenoten blijven thuis conform de regels van het RIVM en GGD. Bij een positieve test, dus direct doorgeven!

Eigen verantwoording
    Verder gaan wij uit van de eigen verantwoordelijkheid van iedereen! Volg de basis richtlijnen en volg ook bovenstaande richtlijnen. Voor jezelf, voor je omgeving en voor je club!

Namens bestuur DOSR en WVC