• Een ode aan de vrijwilliger

 • van de fusie-werkgroep vrijwilligersbeleid

  Tijdens de fusie met de buren komen we op allerlei plekken vrijwilligers tegen die zich met hart en ziel inzetten om met elkaar te kunnen genieten van onze sport. 

  'Vrijwilligers maken de club'

  Er worden voetbal gerelateerde zaken geregeld, velden opgeknapt, kaart- en bingo avonden georganiseerd. Daarnaast zijn er veel andere activiteiten die minder zichtbaar zijn, maar er wel voor zorgen dat de club draait. Ik noem bijvoorbeeld de materialenmannen, de mensen van het onderhoud, de kleding, de inkoop, de schoonmakers, de sponsorcommissie en ga zo maar door....  Je kan wel zeggen dat onze clubs totaal ontwricht zouden zijn zonder al jullie werk. 

  Wij, als onderzoeksgroep vrijwilligers, zijn afgelopen seizoen bij een aantal vrijwilligers op bezoek geweest om te horen wat onze vrijwilligers zelf belangrijk vinden om in het vrijwilligersbeleid van de nieuwe club op te nemen. We vonden het geweldig om te zien dat jullie je werk met zo veel plezier en energie doen! Erg mooi! Ook dit seizoen en volgend seizoen blijven we graag met jullie in gesprek!

  De fusie zal gevolgen hebben voor leden, vrijwilligers, bestuursleden en andere betrokkenen van de vereniging. Een groot deel van de mensen staat positief tegenover de fusie, maar niet iedereen is er  even blij mee. Soms reageren vrijwilligers verontrust op de fusie tussen DOSR en WVC. “Kan ik mijn vertrouwde werk blijven doen?” “Gaat er veel veranderen?” Al is een formaliteit slechts een formaliteit, een fusie blijft een fusie. 

  Juist nu doet het ons goed om te zien dat vele vrijwilligers zich keihard inzetten om er samen één mooie club van te maken voor ons állemaal. We zien dat vrijwilligers in gesprek gaan met elkaar, leren van elkaars sterke punten, perspectief bieden in plaats van angst. Juist nu hebben we de vrijwilligers extra hard nodig! Als we kans grijpen om samen tot één kwalitatief goede en gezellige club te komen, dan heeft alles zeker zin. Dan kunnen we onze 'nieuwe' club zelfs een beetje mooier maken.

  We zetten samen onze schouders eronder en zorgen er samen voor dat we er een prachtige club van maken. Doet u mee?

  Chapeau en bedankt!!

  Roel, Marlies, Eugene (werkgroep vrijwilligersbeleid), Simone (lid FBC)