• Geslaagde Juventusdag WVC/DOSR

• Woensdag 23 oktober was het dan zo ver. De trainers van 'de Oude Dame', beter bekend als Juventus, hadden na een drie dagen lange rit hun bestemming bereikt, het sportcomplex van WVC, want daar waren zij vandaag te gast.

De weergoden waren ons goed gezind, oké het was wat aan de frisse kant, maar gelukkig was het droog en dat is tegenwoordig ook al heel wat!

Vanaf 9 uur mochten de kinderen zich aanmelden. Ondanks deze tijd waren er een paar fanatiekelingen die zich om 8:30 uur al wilde aanmelden voor deze dag. Bij de inschrijving kregen de kinderen een tenue van het grote Juventus.

Na de aanmelding gingen de kinderen zich omkleden en klaarmaken. De ouders zaten ondertussen in de kantine te genieten van vers bakkie koffie of thee. In de tussentijd waren de trainers het veld aan het klaarzetten voor de training.

Om 10:00 uur mochten de kids het veld betreden. Helaas was door het weer van afgelopen dagen het eerste veld veranderd in een grote natte spons, maar gelukkig konden we uitwijken naar het tweede veld. De eerste trainingssessie heeft 2 uur geduurd. De kinderen waren volle bak bezig geweest en hadden stuk voor stuk keihard hun best gedaan. Twee uur lange concentratie, dan moet je wel heel veel zin hebben! En dat hadden ze wel.

Om 12:00 uur hadden de toppers achter de bar gezorgd dat de kantine omgetoverd was tot een heerlijke lunchroom. Alle kinderen kregen o.a de keuze van een broodje kroket of frikadel.

De kinderen hadden tot 13:00 uur de tijd om te genieten van hun welverdiende rust. Ondanks dat ze zo lang de tijd hadden was menig kind om 12:30 uur al klaar voor de volgende sessie. Ook deze zou weer twee uur duren. Nieuwe oefeningen en ook nieuwe uitdagingen. Wie wil dat nu niet?

Ook nadat de kinderen het veld weer hadden betreden was het barpersoneel weer druk bezig. Zij hebben de voormalige lunchroom teruggetoverd naar de voetbalkantine. Klasse!

Aan het einde van de tweede sessie kwamen langzaam aan steeds meer ouders weer meegenieten van hun kanjers op voetbalschoenen.

Om 15:00 uur was dit voetbalfeest helaas weer afgelopen. Alle spelers kregen een certificaat met daarop hun scores van zowel de snelheid en de schotkracht. Hierna werden de kinderen samen met de trainers bij elkaar gezet voor een mooie groepsfoto.
    Na deze fotoschoot was het echt afgelopen met de Juventusdag. De kinderen gingen weer terug naar de kleedkamer om zich weer om te kleden. Ze waren super enthousiast en bleven maar scores vergelijken, vertellen welke acties ze gemaakt hadden,en hoe ze het vonden.

Al met al een zeer geslaagde dag mede dankzij hulp van weer menig vrijwilliger. Hierbij nogmaals een bedankje. Zonder jullie had het weer niet gelukt!

Meer foto's vindt u op de Facebookpagina van WVC en van Kaag en Braassemnieuws.