• Interview met Marin van der Meer

 • Marin van der Meer: ‘’Ik heb zeker de ambitie om nog hoger te gaan spelen’’

  Marin van der Meer (16) kwam afgelopen zomer over van DOSR om te gaan spelen bij de MO19-1 van WVC. Ze speelt daar als aanvallende middenvelder. Vanwaar de overstap, Marin?

  Marin: ‘’Ik speelde bij DOSR samen met de jongens en ik merkte dat het zwaarder werd naarmate ik ouder werd. Omdat WVC natuurlijk veel vrouwenteams heeft met veel gezelligheid besloot ik om mijn voetbalcarrière hier voort te zetten. Ook kende ik mijn huidige trainer Rob al van vroeger, dus dat was een extra reden om weer naar WVC te gaan.’’

  Hoe bevalt het om bij WVC te spelen?

  ‘’Erg goed. Bij DOSR was ik de enige vrouw en hier zit ik in een team met alleen maar meiden. Dat is erg gezellig en ik heb het dan ook erg naar mijn zin hier. Overigens heb ik vroeger al gespeeld bij WVC, toen ook tussen de jongens. Maar omdat ik veel familieleden heb die banden hebben met DOSR besloot ik over te stappen. En nu ben ik na twee jaar DOSR dus weer terug. Zo blijf ik heen en weer hoppen, haha.’’

  Sinds je hier weer terug bent bij WVC speel je naast je wedstrijden met de MO19-1 zelfs ook weleens mee met de Dames 1 en dat op je zestiende. Dat moet speciaal zijn toch?

  ‘’Jazeker. Ik heb een aantal keer meegetraind en zelfs al minuten gemaakt in het eerste. Op dat niveau kan ik nog veel leren, maar daarom ben ik ook blij dat ik af en toe mee kan doen. Ik hoop dat dat zo blijft.’’

  Heb je de ambitie om na WVC nog naar een andere club te gaan?  

  ‘’Ik heb zeker de ambitie om nog hoger te gaan spelen. Ik hoop dat ik me de komende jaren blijf ontwikkelen zodat de stap hogerop mogelijk is. Maar op dit moment voel ik me thuis hier. Ik houd van de dorpssfeer en al zou ik ooit weggaan, kom ik op latere leeftijd zeker weer terug om hier te spelen.’’

  Mooi om die ambitie te hebben! Nog een klein vraagje, ik hoorde in de wandelgangen dat je een blessure opgelopen hebt. Niets ernstigs toch?

  ‘’Dat klopt ja, haha. Ik maakte een rare beweging met mijn enkel, maar het valt wel mee hoor. Gewoon intapen en we gaan er weer tegenaan. Het is toch bijna winterstop.’’