• Oliebollentoernooi groot succes

 • Zaterdag 28 december organiseerde de activiteitencommissie van WVC het jaarlijks oliebollentoernooi voor de jongens en meisjes van de mini pupillen JO/MO 6 -16 jaar.

  Voorgaande jaren ging de jongste groep voetbalspelletjes doen in sporthal de Tweesprong, en waren er voor de oudere categorie diverse spelen uitgezet in de kantine en kleedkamers.

  Ondanks dat het altijd erg leuke spelonderdelen waren wilde zij eigenlijk ook wel graag voetbalspelletjes doen in de Tweesprong, en omdat onze activiteiten en evenementencommissie altijd open staat voor nieuwe ideeën wilde zij hier gehoor aan geven.

  Zo was het vandaag dus een echte WVC dag in de sporthal de Tweesprong. De jongste categorie ( Mini pupillen, JO/MO 8-JO/MO 11) nam om 10:00 de aftrap met diverse voetbalspelletjes zoals eilandbal handbal, penaltyschieten, bankenvoetbal en paaltjesvoetbal.

  Ondanks dat er een aantal kinderen op vakantie of verhinderd waren, was het met bijna 70 kinderen, en een compleet uitverkochte tribune gezellig druk.

  Alle kinderen vermaakte zich prima met de diverse spelonderdelen waarin de overtollige calorieën van de twee kerstdagen in no time weer verbrand konden worden.

  Zoals gebruikelijk hadden we halverwege ook even rust, en om de suikerspiegel een beetje op niveau te houden kregen de kinderen naast de limonade ook nog wat lekkere snoepjes, hun ouders zagen het toch niet, want die zaten lekker op de tribune, of in de kantine met een lekker bakkie koffie!

  Na de pauze gingen we weer vol goed moed van start met de tweede helft, die eigenlijk alweer veel te snel om was!

  Want om half twaalf was het programma weer ten einde, en was het tijd voor de prijsuitreiking terwijl deze plaats vond werd enkele meters verderop het oliebollenbuffet klaar gemaakt, en hing er in de Tweesprong een heerlijke oliebollenlucht, die zelfs de mensen in het zwembad niet kon zijn ontgaan. Helaas, dikke pech voor hun, deze heerlijke oliebollen waren door meesterbakkers Peter de Jong en Sjef Koot uitsluitend gemaakt voor de kinderen en de ouders en broertjes en zusjes.

  Na zich te goed te hebben gedaan aan dit culinaire hoogstandje van Peter en Sjef was het tijd om de deuren wijd open te gooien voor zowel de lucht als de jongste jeugd, en kon er plaats gemaakt worden voor de oudere jongeren van onze jeugdafdeling.

  Voor deze leeftijdscategorie ( JO/MO 12-16 jaar ) was de animo jammer genoeg iets minder, in deze leeftijdscategorie hebben ze het vaak ook druk met van alles en nog wat, dus moeten ze een keuze maken, hoe moeilijk deze soms ook is!

  Maar ondanks de aanwezigheid van zo een vijftig jongens en meisjes, die zich overigens prima hebben vermaakt, was de organisatie toch best wel tevreden.

  Na zich ruim anderhalf uur even lekker te hebben uitgeleefd waren ook bij de hun de overtollige calorieën wel weer verbrand en werden zij, na een prijsuitreiking met waanzinnige prijzen ook getrakteerd op wederom versgebakken oliebollen van Peter en Sjef.

  Na dat deze jongens en meisjes weer met een goed en fit gevoel huiswaarts keerden mocht de mensen van de activiteitencommissie de sporthal nog even ontdoen van de achtergebleven poedersuiker, hier hadden zij overigens geen enkele moeite mee omdat zij na afloop weer terug konden kijken op een zeer geslaagde activiteit.

  Natuurlijk hebben we dit mede te danken aan de inzet van de leiders en de trainers van onze jeugdteams.

  Maar natuurlijk ook van onze Meesterbakkers Peter de Jong en Sjef Koot, Bedankt Mannen, ze waren weer heerlijk!

  De Activiteiten- Evenementen commissie van WVC wenst iedereen een mooi, maar vooral gezond 2020 toe. Ook in 2020 organiseren we weer diverse leuke activiteiten. We beginnen op zaterdag 11 januari met het Open-WVC FIFA Toernooi.