• WVC en Bunnik delen de punten

WVC – Bunnik ‘73

WVC vr.1 en Bunnik ’73 vr.1 delen de punten.
    Heerlijk ouderwets voetbalweer, een nat veld, prima temperatuur om er een mooie strijd van te maken vandaag. Mirjam Schats had te veel last van haar enkel en kon dus niet mee doen, maar we hadden er nog 14 over dus dit maal geen problemen in de aantallen. De Pupil van de week was bij de Sint op schoot blijven zitten, dus we moesten het vandaag zonder doen. Assistent Ernst van Berkel was dit jaar blijkbaar niet zo aardig geweest, en was bang dat Sint en Piet nog langs WVC zouden komen en had zijn toevlucht genomen naar de andere kant van het land en was er dus ook niet bij vandaag.
    Zowel wij als opponent Bunnik konden de punten goed gebruiken, Bunnik had 1x gewonnen en wij 2x dus een echt \"degradatie duel\". Vanaf het begin signaal was het een open wedstrijd en beide teams deden hun best om tot kansen te komen, maar het woord rommelig was zeker van toepassing, veel duels en snel balverlies aan beide kanten. Langzaam aan trok Bunnik het spel wat meer naar zich toe, mede door vaak snel balverlies van onze kant. Na een aantal keer al goed weg te zijn gekomen, was het na 20 minuten wel raak, een steekbal achter onze linker verdediging en de bal die even later voor werd getrokken was een prooi voor de spits van Bunnik en zo keken we wederom tegen een achterstand aan. Het had even later nog veel erger kunnen worden maar Anne Kammeraat redde oog in oog met de spits.
    Tot richting de rust bleef Bunnik die iets betere partij, maar we konden voorkomen dat we op grotere achterstand kwamen, We gingen uiteindelijk met een 0-1 de rust in maar het had anders moeten zijn. Op slag van rust een heerlijke aanval via Kelly v/d Tang naar Mariska van Berkel en die gaf de bal panklaar voor Nina Hoogenboom, helemaal vrij voor het doel, helaas raakt ze iets uit balans bij het afwerken en schoot ze de bal over het doel.
    In de rust 3 wissels, verliezen was vandaag echt geen optie. Zo kwamen we ook de kleedkamer uit. We begonnen goed en binnen de minuut reageerde Isabelle van Hofwegen alert bij de rebound en kon de bal intikken en was daar de gelijkmaker. We gingen nu gelijk goed door, een grote kans voor Esmee Schrama, maar de inzet miste helaas richting. Een cornerbal waarbij in onze ogen de keepster onder de bal doorging en Esmee Schrama de bal binnen tikt, deze werd afgekeurd voor duwen op de keepster ? Afijn dit hadden we toch anders beleefd, jammer. Even later Kelly v/d Tang nog een reuze kans maar de keepster verkleinde haar doel erg goed waardoor de kans wel erg lastig was en dus geen goal. In deze periode hadden we het verschil kunnen (misschien wel moeten) maken maar nu bleef het dus gelijk.
    Bunnik knokte zich onder de druk uit en kwam ook zelf weer aan aanvallen toe, en beide teams, staan waar ze staan op de ranglijst en een van de redenen is al duidelijk, het afmaken van de kansen is een groot probleem voor beide teams. Want ook Bunnik kreeg nog een paar aardige kansen, maar produceerde gelukkig voor ons alleen maar rollertjes waar Anne Kammeraat zich niet druk om hoefde te maken. Positief is dat beide teams niet op een gelijkspel ging spelen, misschien ook wel omdat beide teams niets aan een punt hebben, en zo bleef het een spannend schouwspel . We hadden binnen een paar minuten de wedstrijd zowel kunnen verliezen als winnen. Eerst was het de rappe aanvaller van Bunnik die onze verdediging te snel af was en eerder dan Anne Kammeraat bij de bal was maar haar bal langs Anne kwam binnenkant paal weer het veld in zo kwamen we daar heel erg goed weg..
    En even later aan de andere kant was het onze beurt, Kelly v/d Tang werd vrij gespeeld en kon alleen op de keepster af, en die gooide alles wat ze had ervoor, ja kom er dan maar eens langs, het was Kelly die werd gelanceerd, maar de bal ging er niet in, toch bleef deze rond de 16 meter en in ons bezit, en uiteindelijk kwam deze voor de voeten van Bente Wesselman, en die krulde de bal mooi naar de bovenhoek, maar die dekselse keepster wist er een hand tegen te krijgen en zodoende dus ook geen goal voor ons. We bleven het proberen en drukte Bunnik nog naar achteren, maar ondanks dat er dus een 3 tal flink lange blessure behandelingen waren geweest, kregen we niet meer dan een minuutje extra en lukte het niet meer om het verschil te maken.
    Volgende week de laatste kraker van de 1e seizoenshelft uit tegen DWOW in Wieringenwerf. Kijken of het dan gaat lukken om 3 punten te gaan halen, we hebben het in iedergeval op ons lijstje aan de Sint geschreven.
    In de Poule:
    Koploper WSV1930 ging thuis onderuit in de topper tegen Hillegom 0-2. Aangezien in de andere topper de Kennemers met 1-0 Sporting 70 de baas was, is De Kennemers nu de nieuwe koploper. Winkel profiteerde optimaal door Kolping Boys in eigen huis met 1-5 te ver slaan en klimt nu naar de 2e plaats. KFC blijft ook de punten pakken en passeert nu de tegenstander DWOW op de ranglijst 2-0 werd het in de op volle toeren draaiende chocolade fabriek. De wedstrijd tussen Medemblik en Alcmaria Victrix werd 10 minuten voor tijd gestaakt, Medemblik had de 2-1 gescoord maar de protesten van Alcmaria Victrix over deze 'vermeende' buitenspel goal waren blijkbaar zo hevig dat de scheidsrechter zich genoodzaakt voelde om de wedstrijd te staken.