• WVC haalt een punt uit het vuur in Hillegom.

• Hillegom vr. 1 – WVC vr. 1

WVC haalt een punt uit het vuur in Hillegom
    Onder stralende omstandigheden en best wat meegekomen publiek, waarvoor dank, starten we op veld 1 op het schitterende complex van Hillegom. Zoals ook nu verwacht, is de nummer 3 van onze competitie de ploeg die meer de bal heeft en wij die het meer moeten hebben van het tegenhouden en bij bal verovering proberen om snel om te schakelen en zo tot kansen te komen. Er gebeurd in de beginfase eigenlijk weinig voor de doelen en het eerste doelpunt valt dan ook eigenlijk uit de lucht en voor ons aan de goede kant. De eerste keer dat we binnen de 16 meter van Hillegom komen is het dus gelijk raak, Renée van Veen met een heerlijke pass op Kelly v/d Tang, en die tikt de bal met een soort van sliding in het doel, een schitterende goal en zo is er de voorsprong.
    We komen na deze goal wat beter in de wedstrijd, zeker als Bente Wesselman of Dian Huigsloot zich meer met de opbouw bemoeien. Hillegom heeft daar geen antwoord op en we komen nu ook vaker op de helft van Hillegom te spelen, maar het lukt helaas niet om hier meer voordeel uit te halen en tot kansen en eventueel goals te komen. Op het einde van de 1e helft meldt Hillegom zich weer meer in onze 16 meter en moet Anne Kammeraat weer een aantal keer optreden, wat ze weer goed doet. Vlak voor rust nog 2 gevaarlijke cornerballen van Hillegom, waarbij ze vrij uit kunnen afwerken op ons doel, maar gelukkig verdwijnen de ballen precies in de handen van onze keepster Anne Kammeraat.
    In de 2e helft verwachten we een nog meer naar voren spelend Hillegom, maar in de beginfase valt dit reuze mee, mede omdat Esmee Schrama (deed vorige week ook al mee, maar werd toen niet vermeld in het verslag, daar ging haar moment of fame...) , Nina Hoogenboom en Mirjam Schats goed storend werk verrichten op het middenveld en menig duel winnend afsluiten. Helaas kunnen we onze voorwaartsen Renée van Veen en Anna Spruit niet veel aan het werk zetten waardoor toch langzaam aan de druk steeds verder toeneemt. Gelukkig voor ons stopt het bij Hillegom vaak rond ons 16 meter gebied en anders gooien Marin van Heiningen, Bente Wesselman, Dian Huigsloot of Marinka van Scheppingen er nog wel een lichaamsdeel voor om erger te voorkomen.
    Zo tikt de tijd door in ons voordeel, aan de bal brengen we weliswaar veel te weinig en de focus ligt eigenlijk alleen maar op het tegenhouden van en dat doen we gewoon goed en lijkt er weinig aan de hand. Hillegom kreeg de hulp van de scheidsrechter, die besliste binnen onze 16 meter niet het duwen te bestraffen maar als de bal tussen benen van Dian Huigsloot blijft liggen dit te bestraffen met klemmen en op 10 meter van ons doel een indirecte vrije trap te geven. Hillegom pakte dit cadeautje met beide handen aan en zo werd de stand gelijk getrokken. Hillegom rook bloed en ging gelijk na de aftrap op zoek naar meer en we krijgen het lastig. We brengen 3 verse wissels, Michelle v/d Meer, Lynn Bouwmeester en Mariska van Berkel om het punt uit het vuur te slepen.
    Hillegom blijft aandringen en de ene aanvalsgolf na de andere komt op ons doel af, gelukkig dat die uitschuifbare benen van Bente Wesselman overal vaak tussen zitten, en dat Anne Kammeraat weer in goede vorm steekt en we zo de meeste kansen in de kiem kunnen smoren. Het venijn zat vandaag wel in de staart, want Hillegom ging zo enthousiast op zoek naar de winnende treffer dat er wel heel veel speelsters voor de bal liepen, dit counterde we 1x heel goed af, Nina Hoogenboom er vandoor samen met Mariska van Berkel, een 2 tegen 1 situatie, uiteindelijk kan Mariska van Berkel afwerken op doel, maar de keepster kan de bal nog net aantikken waardoor geen goal. De laatste aanval van Hillegom, een schot op doel, gevolgd door een slippertje van Anne Kammeraat, maar die herstelt zich en gooit zich alsnog voor de bal en gelukkig voor ons weet de spits de bal wel over de lijn te werken, maar gelukkig gebeurd dit buiten de palen en dus geen goal en zo kunnen we weer een punt bij ons aantal optellen.
    Nu weer 2 weken herstellen en dan thuis aantreden tegen Sporting 70
    In de Poule;
    De Kennemers - KFC ging niet door, is blijkbaar verzet naar begin maart. Nummer 2 Winkel kwam nu wel in actie, in een doelpuntrijk duel uit bij Sporting 70 wisten ze een 3-2 achterstand nog om te zetten naar een 6-3 overwinning en nemen zo de 1e plaats van de Kennemers over. WSV1930 is blijkbaar niet zo goed uit de winterstop gekomen, of heeft Bunnik alles weer op de rit ? want 1-4 winnen bij WSV is niet vele gegeven en al de 2e overwinning op rij voor Bunnik. DWOW liet thuis cruciale punten liggen door Medemblik met 1-0 te laten winnen, zo kruipt onderin alles naar elkaar toe. Alcmaria Victrix tegen Kolping Boys ging niet door, Kolping Boys kon geen team op de been brengen en de thuis club wilde blijkbaar niet meewerken aan verzetten van de wedstrijd ? Maar gezien de hoeveelheid speelsters dat Kolping Boys nog over heeft (ook al is er wel de intentie) of het gaat lukken om het seizoen af te maken, wij hopen van wel, mede omdat Alcmaria, Medemblik en DWOW de ploegen zijn waar Kolping Boys punten op heeft gehaald.