• WVC vr. 1 – Alcmaria Victrix vr. 1

WVC houdt door overwinning de hoop levend.
    Op deze mooie dag stond de belangrijke wedstrijd tegen Alcmaria Victrix op het programma. Voor beide teams telde er maar 1 ding 3 punten en bij blijven bij de overige (laag) geklasseerde teams, die de laatste 2 weken ook allemaal veel punten aan het sprokkelen waren. De verliezer komt wat vaster te zitten op de plek die directe degradatie tot gevolg heeft. Gelukkig hadden we vandaag een goed voorbeeld, vrouwen 2 behaalde haar eerste (zwaar) bevochte overwinning van het seizoen, Gefeliciteerd meiden ! Dus wie weet...
    Het wedstrijdbeeld gaf een goed beeld van de situatie waar beide teams in bivakkeren. Verdedigend goed georganiseerd, maar moeite met het spel voorwaarts en dus uiteindelijk veel duels op het middenveld en er is niet heel erg veel te genieten voor de doelen voor het toch wel flink aantal opgekomen publiek. Alcmaria is de eerste die het doel van de ander weet te vinden maar de afstandsschoten lijken gevaarlijker dan ze zijn en dus geen probleem voor Anne Kammeraat. Ook weet Alcmaria uit een vrij trap de bal uiteindelijk achter Anne te krijgen, maar de vlag is al omhoog voor buitenspel dus dit feestje gaat voor de bezoekers niet door.
    Langzaam aan krijgen ook wij een aantal keer de mogelijkheid om vooruit wat gevaar te stichten, en zeker de diepgaande Esmee Schrama zorgt voor problemen in de verdediging van de bezoekers, alleen jammer dat die laatste bal telkens net niet lukt waardoor het meeste strand in schoonheid, of door de wind mee over de achterlijn. Zodoende een logische 0-0 stand met rust.
    In de beginfase van de 2e helft probeert Alcmaria iets te forceren door vol vooruit te gaan spelen, maar ook nu vangen we de aanvallen eigenlijk rustig op en ebt dit al snel weer weg. Zeker over onze linkerkant beginnen we steeds beter te combineren met Marinka van Scheppingen, Esmee Schrama en Renée van Veen. Mede als het spel hierna snel van kant wordt gewisseld krijgen Nina Hoogenboom en Kelly v/d Tang meer ruimte op het midden en kan Anna Spruit op rechts worden weggestuurd. Na een kwartiertje brengen we 3 frisse krachten in voor de moegestreden Mirjam Schats, Anna Spruit en Renée van Veen.
    Met dit nieuwe elan met Lynn Bouwmeester en Mariska van Berkel voorin komen we er een aantal keer goed doorheen en als een minuutje of 5 later de bal panklaar voor Nina Hoogenboom wordt neergelegd om van afstand vrij uit te kunnen schieten is er geen houden aan voor de keepster van Alcmaria en hebben we de zo gewenste voorsprong te pakken ! Hierna is het elan bij de bezoekers duidelijk even weg en krijgen we op het midden nu de tijd en ruimte en zeker Isabelle van Hofwegen kan hier van profiteren en als ze de bal dan in de loop van Kelly v/d Tang mee geeft lijken we richting de 2e treffer te gaan maar helaas steekt de keepster hier nu met een mooie redding een stokje voor. Hierna lijkt er lang niets aan de hand, de wedstrijd hobbelt langzaam (mede door oponthoud van meerdere blessure gevallen) richting de slotfase.
    Alcmaria richt zich nog even op en nu moeten Bente Wesselman, Dian Huigsloot, Marin van Heijningen en Marinka van Scheppingen verdedigend nog vol aan de bak, een harde uithaal lijkt met de wind in de rug zo in ons doel te verdwijnen, maar iedereen heeft buiten de waard, Anne Kammeraat, gerekend, die met een uitstekende reactie de bal nog uit het doel weet te boksen. Er komen nog wat kansjes, maar onze verdedigers gooien er alles voor wat ze hebben en weten zo erger te voorkomen. Als wij dan in de extra tijd belanden en op de helft van de tegenstander zijn lijken de punten zeker, maar niet zo handig de bal kwijtraken en Alcmaria is nog een keer weg en wederom een uithaal van de spits van Alcmaria maar gelukkig weer een flitsende reactie van Anne Kammeraat die er voor zorgt dat we toch de 3 punten kunnen bijschrijven.
    Volgende week de inhaal wedstrijd thuis tegen Sporting 70 kijken of het dan weer gaat lukken om een goed resultaat te halen
    In de Poule;
    Wij hebben de afgelopen weken stilgestaan maar de andere teams niet, hierbij is Hillegom voor deze speelronde de nieuwe koploper geworden. Hillegom kon vandaag de koppositie niet vasthouden er werd met 3-3 bij het thuis sterk opererende KFC gelijkgespeeld. De Kennemers profiteerde en komt terug op kop, ondanks dat de eerste grote kansen voor de thuislcub Kolping Boys waren, was het uiteindelijk de Kennemers die dat wel deden en met 0-3 wonnen in Alkmaar. Ook Winkel won, maar het was blijkbaar wel al na sluitingstijd in Bunnik, de 4e goal werd in blessure tijd gemaakt en zo ging Winkel met een 3-4 uit Bunnik naar huis. Wsv1930 won de derby met 1-0 van DWOW via een fraai genomen vrije trap. Medemblik is ook heel goed uit de winterstop gekomen, wat van de tegenstander Sporting 70 niet kan worden gezegd. Medemblijk won met 4-1 en Sporting 70 blijft zo sinds de winterstop puntloos.