• WVC vr. 1 – De Kennemers vr. 1.

WVC stunt (wederom) tegen een koploper.
    Vandaag op deze nogal druilerige dag de start van de 2e competitie helft. We wisten dat de eerste wedstrijden gelijk tegen de top teams uit onze competitie zouden zijn. Vandaag dus beginnende tegen de Kennemers VR1 , de winterkampioen van onze klasse die tot aan de aftrap van vandaag nog niet 1 keer met een nederlaag van het veld was gestapt.
    Het begin van de wedstrijd was van onze kant beter dan verwacht, er was wel sprake van wat krachtsverschil maar het was niet zoals in de uitwedstrijd dat we er alleen maar achteraan liepen. Uiteraard lekker dat onze keepster Anne Kammeraat vanaf minuut 1 paraat was en met een paar prima ingrepen er voor zorgde dat we niet gelijk tegen een tegenslag aanliepen. We konden zo af en toe zelf ook op de helft van de tegenstander leuke aanvallen laten zien. Uiteindelijk beloonde we ons zelfs, als het Nina Hoogenboom lukt om de bal op helft tegenstander van de beste speelster van de Kennemers te ontfutselen en van de geboden ruimte optimaal gebruik maakt en opstoomt richting de 16 meter van de Kennemers. Als haar heerlijke pegel dan ook nog eens in de bovenhoek verdwijnt staan we opeens 1-0 voor.
    Helaas konden we niet heel lang van de voorsprong profiteren, de eerste de beste aanval van de Kennemers was ook gelijk raak, via binnenkant paal had onze keepster Anne Kammeraat het nakijken. Kennemers probeerde nu gelijk door te pakken en drukte ons achteruit, er waren scrimmages voor ons doel, maar onze verdediging had er meestal goed het zicht op en zo konden we meestal tijdig erger voorkomen. Beide teams hadden met een voorsprong de rust in kunnen gaan, wij via een mooie counter waarbij uiteindelijk Mariska van Berkel haar prima inzet door de keepster met haar vingertoppen net over de lat kon tikken. De Kennemers kon van binnen de 16 meter op ons doel schieten en ditmaal was de paal ons wel gunstig gezind en kwam de bal weer het veld in. Zo met een 1-1 de rust in.
    In de 2e helft, zoals verwacht, een koploper dat op zoek gaat naar de voorsprong en voor ons de taak om dit te ontregelen en waar het kan een tegenstoot te plegen om onder de druk vandaan te komen. In het eerste kwartier lukt het ons niet om weg te komen van onze eigen helft, het is meer alleen maar tegenhouden. Wat goed om te zien is dat iedereen dit met overtuiging doet en het de tegenstander zo moeilijk als mogelijk maakt. Wat een verschil met de beker wedstrijd bij RKDEO een aantal weken terug en het oefenpotje van vorige week tegen RVC’33 (wat zijn wedstrijden spelen waarbij het niet lukt dus belangrijk om van te leren).
    Doordat de Kennemers het niet lukt om tot uitgespeelde kansen te komen, zie je naarmate de tijd vordert, ze steeds meer risico in hun spel gaan leggen. Dit biedt ons de gelegenheid en de ruimte om er nu wat uit te gaan komen, waardoor de wedstrijd steeds meer in evenwicht gaat komen. De uitbraken van ons worden steeds gevaarlijker en waar de Kennemers maar probeerde te drukken kwamen de kansen aan de overzijde. Renée van Veen, Kelly v/d Tang, en Anna Spruit werden bij vlagen goed in stelling gebracht. Renée van Veen werd bij een aanval neer gelegd en de vrije trap was voor Nina Hoogenboom. Een prima vrij trap en Kelly v/d Tang heeft de bal vrij voor het inkoppen, maar de bal verdwijnt aan de verkeerde kant van de paal. Een inzet van afstand die de keepster niet klem kan pakken en Anna Spruit krijgt de rebound er helaas niet in, uit een lastige hoek. Een mooie combinatie via Isabelle van Hofwegen, en Renée van Veen, die Kelly v/d Tang alleen voor de keepster zet, die omspeelt de keepster, maar de bal wordt van de lijn gehaald...tjonge wat een kansen hebben we uiteindelijk toch nog gekregen om het verschil te maken.
    Ook de Kennemers krijgt een paar kansen om binnen onze 16 meter af te werken op doel, maar Marin van Heiningen, Bente Wesselman, Dian Huigsloot en Marinka van Scheppingen gooien lijf en leden er voor waardoor de meeste inzetten toch nog worden geblokt, en anders is Anne Kammeraat er nog met haar katachtige reacties, kortom het is de 2e helft een spannende wedstrijd waarbij beide teams alles op alles zetten om de 3 punten binnen boord te halen. Ondertussen tikt de tijd door en zitten we in de laatste minuten van de wedstrijd en als het dan wederom lukt om Renée van Veen alleen weg te sturen richting het doel van de Kennemers, weet ze met haar laatste krachten de bal in de verre hoek te schieten en schiet ons zo naar de 2-1.
    Maar het is nog niet klaar de goed leidende scheidsrechter geeft aan nog 1 minuut te spelen bij de aftrap van de Kennemers, we letten niet op en de linksbuiten kan rand 16 meter nog vrij inschieten , maar Anne Kammeraat weet de bal nog net uit de hoek te krijgen ten koste van een corner... Iedereen van de bezoekers mee naar voren inclusief keepster, de bal komt nog bijna bij de keepster terecht, maar het lukt ons uiteindelijk toch om die bal weg te werken en zo de eerste 3 punten van 2019 bij te kunnen schrijven.
    Volgende week de volgende zware horde, de derby in en tegen Hillegom.
    In de poule:
    In Winkel zal er wel gejuich hebben geklonken ondanks dat hun wedstrijd tegen Alcmaria Victrix was afgelast. Hillegom profiteerde optimaal, er werd met 0-7 in Alkmaar bij Kolping Boys gewonnen. De andere volgers lieten punten liggen, Sporting 70 ging met 3-2 onderuit bij Bunnik. WSV'1930 verloor bij KFC met 1-0. Medemblik en DWOW deelde de punten met 1-1.